Кафедра психології і соціології
ХНЕУ ім. С. Кузнеця
Edit Content
Click on the Edit Content button to edit/add the content.

Завідувачка кафедри психології і соціології ХНЕУ ім. С. Кузнеця Жанна БОГДАН взяла участь у Тренінгу для тренерів та супервізорів із Програми «Самодопомога+» за підтримки ВООЗ і Кабінету Міністрів України та ініціативи першої леді Олени Зеленської

З 4 по 7 червня 2024 року за підтримки ВООЗ і Кабінету Міністрів України та ініціативи першої леді Олени Зеленської з впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» було проведено Тренінг для тренерів та супервізорів із Програми «Самодопомога+» – «Груповий курс управління стресом для дорослих».
У цьому заході брала участь завідувачка кафедри психології і соціології ХНЕУ ім. С. Кузнеця Жанна БОГДАН, за результатами якого отримала сертифікат, який дає змогу впроваджувати та поширювати цей валідний інструментарій у практику освітнього середовища.
Цей курс апробований у багатьох країнах світу під час надзвичайних ситуацій, довів свою ефективність у зменшенні стресу та запобіганні психічним розладам у дорослих (https://iris.who.int/handle/10665/362780).
Програма «Самодопомога+» спрямована на оволодіння основними навичками управління стресом такими як: вміння повернути нашу увагу до моменту «тут і зараз», можливість позбутися важких думок і почуттів, визначення особистісних цінностей та відповідної поведінки, прояв доброти стосовно себе та інших людей. Висловлюємо вдячність керівництву університету за увагу до питання ментального здоров’я здобувачів, науково-педагогічних працівників та всіх членів нашої академічної спільноти!

Останні оновлення